Dekorera

Så här fina kan vanliga kakor bli
Så här fina kan  vanliga kakor bli med lite sugarpaste och kristyr

Chocolate and strawberry sandwich

Kakan:

3 ägg

150g smör

3dl socker

1,5 dl mjöl

0,75 dl siktad kakao

1,5tsk vaniljsocker

Chokladkräm:

2 dl grädde

100 g mörk choklad

100g ljus choklad

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

3dl florsocker

150g philadelphia

ca 2,5 dl hackade färska jordgubbar

 

  • sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Vänd ner de torra ingredienserna (förblandade)
    Rör ner det smälta smöret
  • Häll i en plåt med bakplåtspapper (gärna smord) Storlek som en rulltårtsplåt
  • Grädda i ca 20-25 min (får inte bli för torr) Ta ut och låt svalna.

  • Värm grädden och vaniljsocker till kokpunkten ock tag av från plattan och rör ner hackad choklad. Rör till en jämn smet. Ställ att svalna, rör då och då. Ställ sedan in i kylen och rör då och då under ca 1 timme tills det blivit en tjock kräm.
  • Rör philadelphia och florsocker till en jämn smet och rör sedan ner jordgubbarna.
  • Dela kakan på mitten och läggpå fyllningen. Vänd över den andra halvan och bred på chokladkrämen.

Ställ svalt.


Brownie+hallonmousse=ljuv kärlek

Igår var det kräftskiva och jag ville komma på nån smarrig efterrätt. Prövade att kombinera browniebotten med en fluffig hallonmousse och det blev supergott. dekorerade sedan med ett nät av choklad och lite färsk frukt runt om på fatet. Blev mycket uppskattat ända till sista smulan.

Håll utkik i närmasta dagarna för recept.

RSS 2.0