Dekorera
Så här fina kan vanliga kakor bli med lite sugarpaste och kristyr
Chocolate and strawberry sandwich
Kakan:
3 ägg
150g smör
3dl socker
1,5 dl mjöl
0,75 dl siktad kakao
1,5tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
2 dl grädde
100 g mörk choklad
100g ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3dl florsocker
150g philadelphia
ca 2,5 dl hackade färska jordgubbar
- sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Vänd ner de torra ingredienserna (förblandade)
Rör ner det smälta smöret - Häll i en plåt med bakplåtspapper (gärna smord) Storlek som en rulltårtsplåt
- Grädda i ca 20-25 min (får inte bli för torr) Ta ut och låt svalna.
- Värm grädden och vaniljsocker till kokpunkten ock tag av från plattan och rör ner hackad choklad. Rör till en jämn smet. Ställ att svalna, rör då och då. Ställ sedan in i kylen och rör då och då under ca 1 timme tills det blivit en tjock kräm.
- Rör philadelphia och florsocker till en jämn smet och rör sedan ner jordgubbarna.
- Dela kakan på mitten och läggpå fyllningen. Vänd över den andra halvan och bred på chokladkrämen.
Ställ svalt.
Brownie+hallonmousse=ljuv kärlek
Igår var det kräftskiva och jag ville komma på nån smarrig efterrätt. Prövade att kombinera browniebotten med en fluffig hallonmousse och det blev supergott. dekorerade sedan med ett nät av choklad och lite färsk frukt runt om på fatet. Blev mycket uppskattat ända till sista smulan.
Håll utkik i närmasta dagarna för recept.
Håll utkik i närmasta dagarna för recept.